Zvezda poslala dopis ABA ligi zbog dešanja na meču Partizana i Borca
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: FOTO: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić

PORUKA CRVENO.BELIH

Zvezda poslala dopis ABA ligi zbog dešanja na meču Partizana i Borca

Procurilo protestno pismo

Objavljeno:

KK Crvena zvezda ove sezone ne dozvoljana da prođe puno vremena, već su odmah reagovali na uvrede koje su se dogodile posle meča Partizana i Borca.

Crveno-beli su poslali dopis ABA ligi gde ističu da takvo ponašanje više ne sme da se dopusti, da je neprimereno i smatraju da mora biti sankcionisano.

Detalj sa utakmice Partizana i čačanskog Borca
Detalj sa utakmice Partizana i čačanskog Borcafoto: Starsport

Tokom dela čule su se uvrede na račun predsednika Srbije, a na samom kraju i na račun supruge Nebojše Čovića, tadašnjeg predsednika Crvene zvezde.

- Poštovani, preskočićemo bilo kakav uvod, kurtoaziju i navešćemo odmah i konkretno razloge za ovaj dopis. Tiče se budućnosti ABA lige i izazova koji Vas očekuju. Već na startu nove sezone dobili smo najavu šta možemo da očekujemo i kako neki shodno izjavama pre sezone „neće ćutati" i obračunavati se sa "nestomišjenicima"? Da li u to spada i konstantno vređanje tokom utakmice sudije Ivana Stefaniovića od strane prvog trenera KK Partizan? Zbog čega i čemu to vodi?

U sredu 25. 09. 2024. godine odigrana je utakmica 1. kola ABA lige između KK Partizan i KK Borac u Beogradskoj Areni. Ali je ponovo „tema" na tom meču u vidu pogrdnih skandiranja i uvreda bio naš klub, predsednik Republike Srbije, predsednik našeg kluba i članovi njegove porodice!

Upozoravamo Vas da se ovaj trend" iz prethodnih sezona nastavlja očigledno i ovel Ovo zaista prevazilazi svaku meru, kao i ponovo odsustvo reakcije prvog sudije nakon ovakvih ispada (bez prekida utakmice i upozorenja publici).

Nadamo se da ste svesni da ABA liga (koja uporno i dosledno urušava svoj ugled zbog blagih kazni za ovakve incidente) ulazi u poslednju godinu ugovora sa TV Arena i MTS Swiss. Zašto Vam ovo navodimo? Zato što niko ne želi u direktnim prenosima da sluša uvrede, omalovažavanja i lečenje nečijih frustracija, već da gleda košarku!

Zbog toga očekujemo od Vas da već od starta ove sezone preduzmete konkretne korake po ovom pitanju, i kaznama odmah stavite do znanja da ovo ludilo mora da stane! Podsetićemo Vas da je prijateljska utakmica u Beogradu pre 10 dana prekinuta na 10 minuta

Ako je ovako već u prvoj utakmici u novoj sezoni, verujemo da će ovo iživljavanje nad gledaocima, publikom u halama koja želi da gleda košarku i to u sezoni u kojoj KK Partizan promoviše nenasilje i krilaticu „srce, ruke, glas" (ali očigledno ili neuspešno ili tek pro form radi), onda ne znamo šta da očekujemo u narednim mečevima? Licemerno je sakrivati se od takvih akcija koje očigledno ne daju rezultate, a imamo osnovanu sumnju da neki i ne žele da takve akcije daju bilo kakav efekat.

Bonus video:

01:31

Nebojša Čović - novogodišnji koktel

(Espreso/Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.